En smarrig nyhet för sås- och ostälskare. Västerbottensost är en svensk klassiker med en given plats i kylskåp och hjärtan. Den karaktäristiska smaken används ofta som smakhöjare i både matlagning och bakning. I vår förenas två klassiska varumärken när Eriks Såser lanserar en sås gjord på Västerbottensost efter Erik Lallerstedts egna recept. Från och med vecka 15 hittar du såsen i din livsmedelsbutik.Ost är gott. Sås är gott. Sås med ost borde ju då vara riktigt gott. Sås Västerbottensost doftar härligt och har en vacker gyllengul färg. De små ostbitarna ger en spännande konsistens och bidrar samtidigt till den lena och syrliga smaken. Såsen passar utmärkt till både kyckling och fisk eller som dipp till exempelvis grillade rotfrukter!– Jag har alltid älskat Västerbottensost och det är ingen hemlighet att jag länge velat göra något med den. Nu när såsen är färdig känns det riktigt bra. Både smaken och känslan av rikligt med ost i fin balans. Jag tycker den är ovanligt suverän till grillad kyckling eller varför inte till en krispig cesarsallad, säger Erik Lallerstedt. Västerbottensost är ett av Sveriges äldsta och mest välbevarade varumärken och osten smakar precis likadant idag som vid 1800-talets slut, då den först började tillverkas. Osten är en uppskattad favorit i både svenska hem och på kungliga tillställningar.– Vi är väldigt glada över det fina samarbetet med Norrmejerier. Vi har testat oss fram i provköket för att hitta den perfekta balansen och är väldigt stolta över slutresultatet. Eriks sås Västerbottensost är krämig och god och det känns härligt att äntligen få lansera”, säger Michael Mobach, produktchef på Eriks. Eriks Sås Västerbottensost lanseras i butik vecka 15 i en förpackning om 170 ml. Du hittar den bland kylda såser. Rekommenderat konsumentpris är 21,50 sek.