• Tipsa oss
  • Kontakta oss
Setup Menu via Wordpress Dashboard > Appearance > Menus
En Singleton Spey Cascade till maten
3 november, 2014

Singleton Spey CascadeSingleton Spey Cascade är en 40-procentig single malt med en mjuk och balanserad smak. Inslagen av nötter och sött brunt socker gör den god som den är, men den gör sig också mycket bra i en sofistikerad cocktail.

–  Det är först när man experimenterar med smaker och vågar bryta mot gamla traditioner som nya upplevelser kan skapas. Många kanske aldrig har provat en whisky tidigare, men i Sverige, där kunskapen och intresset kring dryck och matlagning aldrig varit större, tror jag många både vill och vågar testa nytt och bryta en del tabun. Som exempelvis sofistikerade men enkla cocktails till maten, säger Rikard Enell, whiskyexpert, svensk mästare i cocktails samt bartender på Taverna Brillo i Stockholm.

Restaurang Pharmarium i Stockholm är en av få, om inte den enda, som serverar cocktails till valda maträtter. Niklas Lindgren är assisterande barchef och förklarar varför en cocktail till maten skapar nya och överraskande smakkombinationer:
– Alkoholen i cocktails hjälper till att både komplettera och förhöja smakerna i maten eller tvärt om. Vår cocktail ”Singleton Sweet Ginger” är gjord på Singleton Spey Cascade, ingefära, honung, citron och Ginger Ale. Jag rekommenderar att servera den tillsammans med vårt recept på pilgrimsmusslor och kål då de framhäver smaken av whiskyn på ett bra sätt. Drinken ska inte vara för stark, den är enkel att göra hemma och fungerar även bra att servera som bål.

Recept på Singleton Sweet Ginger
2 cl ingefärsjuice
2 cl honung
5 cl Singleton
3 cl citronjuice
Ginger Ale

Blanda ingredienserna i en shaker tillsammans med is. Häll upp i glas och fyll upp med Ginger Ale. Dekorera med en citronskiva.

Recept på Pharmariums pilgrimsmusslor
Pilgrimsmussla
Blomkålspuré
Friterad svartkål
Fänkålsdill (alltså det på toppen av fänkålen)
Picklad chili (finns att köpa färdigpicklad)
Gräslök
Apelsinzest

Stek pilgrimsmusslan lätt. Koka blomkålen och mixa till en puré. Fritera svartkål i olja i en kastrull. Garnera och smaksätt med fänkålsdill, picklad chili, hackad gräslök och apelsinzest.

Pilgrimsmat

Dela det här:

  • Twitter
  • Facebook
Singletonwhisky
Dela

Mat & Dryck

Redaktionen

Relaterade inlägg

En starkare whiskyportfölj
20 augusti, 2018
Talisker lanserar glamping-upplevelse på Fejan Outdoor
3 juli, 2018
Mackmyras gruvguld hyllar 30-litersfaten
10 april, 2018
  • Senaste inläggen

    • HyperX hyllar spelhistoriens största spel- och ljudupplevelser med episkt quiz
      27 december, 2020
    • Klädsamt seriemode
      30 november, 2020
    • Must från Skåne
      19 november, 2020
    • Detroit Rock Rum
      16 november, 2020
    • Julklappstips för den klockintresserade flygälskaren
      15 november, 2020


  • Senaste inläggen

    • HyperX hyllar spelhistoriens största spel- och ljudupplevelser med episkt quiz
      27 december, 2020
    • Klädsamt seriemode
      30 november, 2020
    • Must från Skåne
      19 november, 2020

Genom att fortsätta surfa på denna webbplats, och genom fortsatt användning av denna webbplats accepterar du att vara bunden av och följa användaravtalet. Copyright © 2001-2015 moore.se - Alla rättigheter reserverade. man.se ägs och drivs av LM Networks AB (Lejon Media)