Celsius Sverige
starwars

Film & Spel

Disney köper Star Wars

Redaktionen

George Lucas har sålt sin skapelse Lucasfilm, till Disney. Det har lett till otaliga debatter och diskussioner där många människor är oroliga för att Disney ska förstöra den fantastiska filmserien och att George Lucas har sålt sig själv till den mörka sidan. Pengar.

Moore säger: Vi tror att ni kan vara lugna. Disney målar inte bara ankor, de kan faktiskt göra Hollywoodfilm också, och vi ställer oss tveksamma på att de skulle göra filmen töntig.

George Lucas rullade in 27 miljarder kronor på affären och är kvar som “kreativ konsult”. Det bådar gott.

2015 är året då Star Wars 7 ska ha premiär, och vi väntar med spänning på resultatet. Förhoppningsvis har de lärt Yoda att tala rätt vid det här laget.

Star Wars 6 tidigare filmer har dragit in runt 30 miljarder kronor med dagens växelkurs, så pengar finns att tjäna.

Om Disney fokuserar på att köpa filmer som också har ett stabilt kommersiellt värde i form av prylar och attraktioner, då är det här en logisk affär, säger Matthew Harrigan, analytiker på Wunderlich Securities.

Dinsey gillar att kasta pengar runt omkring sig. 2006 köpte de Pixar och år 2009 investerade de i Marvel med en summa på totalt 73 miljarder för de båda.

Vi håller tummarna för att Knatte Fnatte och Tjatte ska dyka upp i film nummer 7. Det hade retat upp alla “äkta fans” ordentligt.

Petter säger: Knatte Fnatte Tjatte-fuck up! Det kommer bli bra!


Celsius Sverige