facebooo

Makt & Pengar

De 5 mest hatade företagen i USA

En undersökning av sajten 24/7 har tagit fram vilka 5 företag i USA som är mest hatade. Resultatet är baserat på kundnöjdhet, varumärkesstatus, kvalitetsuppfattning och servicekänsla. Listan är inte i fallande ordning, men dessa företag är alltså mest hatade av Amerikas befolkning:

Facebook
800 miljoner användare. Folk gnäller på att den personliga integriteten sköts dåligt, och att servicen överlag är katastrofal.
Moore säger: Avsluta ditt konto och håll käft. Ingen tvingar dig att vara med. 

American Airlines
70 procent av flygen ställs in och en konkurs är nära. Folk gnäller på att de är dåliga på att hantera bagage och säger att servicen är katastrofal.
Moore tipsar AA: Anställ snyggare flygvärdinnor. Det är svårare för kunden att gnälla om de möts av ett par rejäla tu… vi menar ett vänligt leeende.

Nokia
Aktien har tappat över 50 procent och investerarna är vansinniga. Sämst kundnöjdhet på hela listan.
Moore säger: Nån som ens minns Nokia? Låt norrmännen sköta sina egna business. Allt blir roligare med lusekoftor. Plus att man inte kan vara seriös i en diskussion med en norrman, de pratar ju så roligt. (Eller var de från Finland?)

Bank of America
Aktien föll med 55 procent, de ska sparka tiotusentals anställda. Dyra avgifter för kontokort har gjort att hela 42 procent av kunderna är vansinniga och planerar att byta bank.
Moore tipsar BOA: Sänk kortavgiften. (daaah?)

Johnson & Johnson
Läkemedelsföretaget har återkallat felaktig Hiv-medicin som gav smärta istället för hjälp till konsumenterna. Även dödsfall pga deras medicin har förekommit.
Moore säger: Använd kondom och köp ipren istället.

 

På topp tio-listan återfinns även:
AT&T
Goldman Sasch
Best Buy
Sears
Netflix