SELF
eu

Nyheter

Danmark inför snusförbud

I slutet av Juni skickade EU-kommissionen en skrivelse till danska regeringen om att försäljningen av lössnus måste stoppas. Danskarna som uppenbarligen är fjollor viker ner sig och inför förbud i mars nästa år.

EU verkar vara på häxjakt när det kommer till snuset, och vi måste göra allt i vår makt för att de inte ska få Sverige att gå samma öde till mötes som Danmark.

Det är mer och mer ­uppenbart att kommissionen driver en kampanj mot snuset just nu. Det gör mig ledsen och besviken att den danska regeringen inte står upp för sig själva och sin tradition. Att de viker ner sig så lätt, säger Christofer Fjellner (M), ledamot i EU-parlamentet.

Moore säger: Rör inte vårt snus!

Det är inte rimligt att EU förbjuder snus och samtidigt tillåter cigaretter, säger folkhälsominister Maria Larsson (KD).

Exakt vår tanke. Har det inte bevisats gång på gång att cigaretter är betydligt farligare än snus? Kanske bättre att ni fokuserar på att få Sverige att fimpa först, eller vad säger ni EU?

Vi kommer aldrig sluta snusa, vi älskar vår Göteborgs Rapé för mycket. Blir det krig kommer vi stå längst fram i ledet.

Värd att kämpa för!

  • Erik

    Hade Sverige varit ett större land med mer makt hade EU aldrig kommenterat vårt snusande.. Jag tror vi måste ta till väpnad revolution snart, fram till dess skall jag snusa så mycket som möjligt!!! Ingen rör mitt snus och min snusprenumeration, det är fan det som förgyller min vardag för tillfället!


Celsius Sverige