På fredag nästa vecka är det grillens dag och vilka är vi att säga nej till grillat? I år tänker vi briljera och toppa korven med Sveriges egen supermat – kålen. Det är gott, hälsosamt och billigt. Och vi blandar den såklart med mayo för en krämig och len smak. Det måste ju finnas balans i livet, och det blir en perfekt kombo till korven. På tal om korv, visste du att grillkorven är den mest sålda korven i Sverige under sommaren?
Recepten kommer från Lithells korvparadis.
Grillmiddag för fyra personer
– 8 Lithells grillkorv – välj mellan nyheten Lithells smal grillkorv eller den klassiska tjocka grillkorven
– 8 bröd – välj vilka du gillar, våga testa baguette
Välj sedan topping, eller gör flera olika så kan alla välja om de vill ha kål, kål eller kål.
Krämig surkålsslaw
– 200 g surkål
– 150 g majonnäs
– 1 msk dijonsenap
Krama ur surkålen ordentligt så den inte blir för blöt. Blanda sedan alla ingredienser och toppa korven.
Fänkålssallad
– 1 fänkål, tunt skivad
– 1 tsk pressad citronjuice
– 1 dl majonnäs
– 1/2 dl pumpakärnor att strö över fänkålssalladen
Blanda fänkål, citronjuice och majonnäs, smaka av med salt. Toppa korven med fänkålssallad och knapriga pumpakärnor.
Syrad kål och senapsmayo
– 200 g finstrimlad vitkål
– 0,5 dl äppelcidervinäger
– 20 g smör
– 1 dl majonnäs
– 2 msk grovkornig fransk senap
Lägg vitkål, äppelcidervinäger och smör i en kastrull och låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt. Blanda majonnäs och senap. Klicka syrad kål och senapsmayo på korvarna, toppa med någon grön liten kvist om du har det hemma.