Designmissen ..

Bingo Rimér

Casefilm – Bingo By Sweden. GB Network & Lejon Media Gruppen AB

DESIGNMISSENTM KONSUMTIONSVAROR OCH ÖVRIGA TJÄNSTER – 1/2
SAMMANFATTNING:
Med en snäv budget och hög målsättning landade fokus snabbt på att förpacka om vinet från tidigare 75ml till en vinbox om 3 liter. Samt att försöka generera PR genom att vara kreativa med förpackningsdesignen.
UTMANING:
Målet med kampanjen var att öka varumärkeskännedomen och försäljningen av Bingo by Sweden, med ytterst begränsade medel, och därmed listas i Systembolagets ordinarie sortiment.
STRATEGI:
Med tio dagar till förfogande valde vi att låta förpackningsdesignen göra PR-arbetet. Olika varianter testades men refuserades av Systembolaget vilket resulterade i en förändrade designstrategi.
KREATIVITET:
Att utmana Systembolagets regler, och även hålla sig på rätt sida gränsen, är en utmaning i sig. Vi uppskattar deras hårda krav och regler, men i innovationens tjänst gäller det även att kunna utmana och bryta nya vägar. Med en budget som knappt räckte till förpackningsdesignen och provtryck behövde vi just något innovativt och nytt, för att komma ut brett med varumärket över hela landet.
Nu, med facit i hand, kan vi även stoltsera med att vinet nns i ordinarie beställningssortiment på tre utav landets Systembolag och vi blickar spänt fram emot en ny varm sommar då rosé-försäljningen startar sin intensiva period.
Denna gång med ett aningens mer välkänt lådvin…
GENOMFÖRANDE:
Då designen väl släpptes resulterade den i en mediaanstormning från bland andra, Aftonbladet, Expressen, Nyheter24, Mix Megapol, Dagens Media & Resumé som bar ut varumärket över hela landet. Vilket i sin tur resulterade i en ökad försäljning, från fjolårets 1021, 5 liter till den häpnadsväckande siffran av 17 928 liter. Hela 1655% ökning!
#bingobysweden taggades i ca 200 Instagramposts, med över 35 000 samanlagda likes.
KANALER:
Kommunikationskanalen var i det här fallet förpackningen. Den bar budskapet och öppnade för viral spridning och redaktionellt utrymmer i: sociala media (främst Instagram och Facebook), online & mobilt (Aftonbladet, Expressen, Nyheter24, Dagens Media och Resume), radio (Rix FM, NRJ Sweden).
KUND:
BINGO by SWEDEN
REKLAMBYRÅ:
GB Network Lejon Media
ARBETSGRUPP:
Gustaf Boman – GB Network, Creative Director.
Stefan Raabe – GB Network, Formgivare.
Robin Olofsson – GB Network, Retuschering.
Bingo Rimér – Lejon Media Gruppen AB, Creative Director.
Viktoria Wyckman – Lejon Media Gruppen AB, Projekt- & produktionsledning. Johan Stael von Holstein – Lejon Media Gruppen AB, Projektledare.