SELF
Bacardi Decanter 3qtr CMYK 2

Mat & Dryck

Bacardí lanserar rom i exklusiv upplaga

Redaktionen

I år fyller varumärket Bacardi 150 år. För att fira händelsen lanserar Bacardi sin exklusivaste rom någonsin – Bacardi MMXII Vintage. Specialutgåvan paå 1 000 flaskor har tagits fram med stor omsorg för att ge en smakupplevelse utöver det vanliga. Efter 20 år på ekfat har romen lagrats i 60 år gamla konjaksfat, för att tappas på flaskor i handblåst kristall.

Av de 1 000 flaskor av Bacardi MMXII Vintage som finns är 400 tillgängliga för konsumenter världen över. Det rekommenderade försäljningspriset per 500 ml flaska är cirka 2 000 USD. Den svensk som vill smaka på den lyxiga romen kan bege sig till restaurang Cantineros i Gamla stan i Stockholm, där dyrgripen serveras i centiliter. Priset är 750 kronor per centiliter.

Fler Maestros de Ron, det vill säga personerna som utvecklar romen, än någonsin har varit delaktiga i att ta fram Bacardi MMXII Vintage. De bästa årgångarna under de senaste 20 åren har blandats för att skapa en rom med imponerande djup och karaktär. Resultatet är en delikat rom där det friskt fruktiga gifter sig med vanilj och omges av en mjuk underton av ek.

– När Bacardi lanserade sin första rom för 150 år sedan gjorde det att människor började konsumera rom på ett nytt sätt. Man lärde sig att uppskatta den rena romens smak, istället för att maskera den med juicer och kryddor. Den exklusiva rom som nu släpps i begränsad upplaga är en hyllning till Bacardis historia, där smak och kvalitet alltid stått i centrum. Hela Bacardifamiljen har varit delaktig i att ta fram den här romen, säger Petra Caspolin, varumärkesansvarig för Bacardi i Sverige.

Bacardi MMXII Vintage är en aromatisk och kraftfull rom med väl avrundad smak. Den har en expansiv arom av färsk tropisk frukt med blommiga inslag, som balanseras upp av len vanilj och mjuka ektoner. Smakupplevelsen kompletteras av inslag av söt karibisk honung och solmogen frukt, där en rund smak av ek kommer in på slutet. Bacardi MMXII Vintage har 43 procents alkoholstyrka.


SELF