Lavendel, lavendel och återigen lavendel är smaken på årets glögg. Med tanke på etiketten och dess design framgår det med all tydlighet.
”Blossa 14 är som tidigare år gjord på en vinbas och i år har ett franskt, torrt vitt vin med hög syra blandats med ett modernt Muscatvin från Spanien. Vinblandningen har fått mognadslagra i drygt en månad och sedan kryddats med glöggsprit och lavendelsprit. Slutligen har den sötats med socker och akaciahonung.”
– Resultatet är en frisk och balanserad glögg som passar bra till såväl klassiska glöggtillbehör som mer matiga tilltugg som lagrade ostar och lufttorkad skinka, säger Maria Snitting på Blossa.
Moore säger: Gott, friskt och inte alls så farligt stark smak av lavendel som etiketten ger sken av. Lavendelsmaken finns där men det finns även mer djup och klassisk glöggsmak. Ställ fram en flaska eller två den 24:e och gör släkten glad.