SELF
SELF

Klipphoppning i Italien

Att hoppa utför klippor i skärgården förknippas med en skön sommardag för många. Detta gänget hoppar från ganska höga klippor i Italien.

Det är Team Devin Supertramp som gjort filmen, och än en gång lyckas han.

Kolla gärna in hans version av Mad Max

AV LINUS PERSSON

Mobilen att önska sig i julklapp!

e2

Gillar du stora mobiler? Du kanske längtade efter Note 5, men det du borde önska dig tills i jul är i själva verket Galaxy S6 edge+.

Samsung valde konstigt nog att inte släppa någon Note 5 i Sverige, möjligen kommer den hit senare. Istället valde man att lansera Samsung Galaxy S6 edge+. Långt namn, men listan på funktioner kan göras minst lika lång. S6 edge+ har precis som sin lille bror S6 edge(utan plus) en skärm som är välvd på båda sidor.

En välvd skärm ser inte bara väldigt bra ut rent estetiskt utan ger även endel smarta funktioner. Egenskaper som smidiga genvägar för att kontakta sina favoritkontakter är väldigt välkomnande, att bara genom ett enkelt svep från sidan få fram de man ska kontakta är något som kommer att användas mycket. Förutom de funktionerna är edge+ en mobil som har det mesta, som till exempel mobilmarknadens kanske bästa kamera, och även på framsidan sitter en grymt bra kamera på 5 megapixlar.

Vill du läsa mer om S6 edge+ eller kanske om Note 5, klicka här!

AV MATHIAS EHRLIN

Moores guide till perfekt grillning

Grilla med Moore

Du kan göra det hur avancerat som helst när du ska grilla. Men den enklaste vägen till goda smaker och ett lyckat resultat, är att hålla det enkelt – med bra råvaror och enkla smaker blir sensommarens grillfester en garanterad succé, och du hinner umgås och inte bara tänka på marinader och annat finlir.

Solen steker, poolen ligger stilla och varm. Du har köpt kött från en lokal producent – det är mörkrött och marmorerat. Du har införskaffat härligt grön sparris, morötter i knippe, knipplök, några askar bearnaise, rosévin, öl, bubbligt vatten och annat gott. Kanske har du en värstinggrill från Weber eller bara en klassisk klotgrill. Du tar en kall öl och bara stannar där i det ögonblicket. Lugnet, väntan på dofterna och smakerna. Väntan på att gästerna ska dyka upp. Grillning är mer än mat, mer än dryck, det är en sakral stund, ungefär som att krypa in i mörkret på vintern och ta en pinne whisky eller vakna upp på morgonen till en kopp kaffe.

Grillning hör sommaren till. Det är ett sätt att umgås kring mat och dryck och samtidigt dra i sig D-vitamin för en hel tidsålder.

Den traditionella svensken köper kanske en flintastek, blossar upp grillen och steker köttet som om det inte finns någon morgondag. Någon annan kanske ägnar dagar åt att komponera den perfekta grillmiddagen med avancerade marinader och konstellationer. Men det behöver inte vara så himla avancerat. Skippa flintan och tagga ner ambitionerna. Keep it simple och njut. (more…)

AV ELIN PARMHED

FILMA SOM ETT PROFFS!

Panasonic-HC-WX970

Är du en av de som gillar att filma? Kanske har du bara en telefon att filma med eller en halvtaskig videokamera?

Har du tänkt byta upp dig till en ordentlig kamera kan Panasonic HC-WX970 och VX870 vara något för dig. De är utrustade med den senaste tekniken som filmning i 4K och en smidig app som kan fjärrstyra din kamera. Bildkvalitén blir alltid bättre än förväntat och om du filmar på ett riktigt mörkt ställe finns både en vanlig lampa till hjälp och även en IR-lampa som gör att du kan filma i totalt mörker.

Men vad är då nyttan med att köpa en kamera med 4K när du inte ens har något att spela upp materialet på? Jo, då de flesta inte byter videokamera särskilt ofta kan det vara värt att köpa en som kommer kunna filma i samma upplösning som din nästa TV eller datorskärm stödjer. Vill du ha riktigt fin kvalitét på dina full-HD-klipp kan du med många videoredigeringsprogram konvertera ned videoklippen till full-HD och vips så har du full-HD-klipp med svårslagen kvalitét.

Låter kamerorna intressanta? Klicka här för mer!

AV MATHIAS EHRLIN

Celsius Sverige

Ljudupplevelse i kubform med Stereo Cubes

raumfeld_stereo_cubes_white_lifestyle_72dpi

Raumfeld Stereo Cubes är streaminhögtalare som uppfyller de strängaste kraven på hifi-ljud. Högtalarlådorna är i äkta trä och är packade med sofistikerad ljudteknik för att bjuda på en skön musikupplevelse.

Stereo Cubes är utrustade med ett avancerat vågvägssystem för naturtrogen stereoåtergivning av trådlös musik. De har koaxiala högtalarelement, linjär frekvensgång och dubbla basreflexöppningar för att spela upp ljudfilerna i hifi-kvalitet.
– Raumfelds system för hemmets alla rum uppfyller samtliga hifi-principer. I Stereo Cubes är dessa principer genomförda på ett konsekvent sätt, säger Raumfelds produktchef Maximilian Boit.

Raumfeld Stereo Cubes

Varje högtalare är på 90 watt  och driver ett mellanregisterelement och ett koaxialt diskantelement för perfekt ljudåtergivning. Stereokuberna kan hantera ett brett utbud av streamingtjänster och internetradiostationer.

Systemet stöder förlustfria ljudformat såsom FLAC och WAV från ditt hemnätverk, din smartphone eller surfplatta. Digital tidssynkronisering ger en optimal stereobild, medan de koaxiala högtalarelementen återger ljudsignalens alla nyanser.

I likhet med de främsta högtalarna för ljudfantaster återger Stereo Cubes musiken med bästa transientåtergivning  inom ett brett frekvensområde. Dubbla basreflexöppningar gör att dessa kompakta bokhyllehögtalare når ända ner till 62 Hz i basen – exceptionellt bra för den kompakta storleken.

raumfeld_stereo_cubes_activebox_white_72dpi (2)

Stereo Cubes kan användas till utbyggnad av ett befintligt Raumfeldsystem eller för oberoende uppspelning av strömmad musik. De tar emot standard 802.11b/g/n-wifi-signaler.

Stereokuberna kan också återge analoga musikkällor via sina anslutningar för 100 MBit-nätverk och stereokablar. En inbyggd omvandlare kan transformera analoga till digitala signaler för strömning till Raumfeldenheter, så att du kan strömma hela din musiksamling – också vinyl.

Raumfeld Stereo Cubes finns i vitt eller svart, kostar fem papp per högtalare och kan endast köpas via www.raumfeld.com och i Raumfelds butik i Berlin.

AV REDAKTIONEN

Racing, bira och rock’n roll i depån

Christian Axelsson. Foto: Elin Parmhed

Han är svensk racings bad boy. Åtminstone image-mässigt. I år tar Christian Axelsson sikte mot sin bästa säsong i Thunder Cars V8-serien. Vi stylade upp honom i kläder från klädbutiken Kennedies och la örat mot huven för att snacka om årets säsong.

Amerikanska racingtraditioner ligger till grund för den kanske coolaste racingserien i Sverige – V8 Thunder Cars. Muskler under huven och tät racing. Förarna kan välja mellan tre olika karosser: Ford Mustang, Chevrolet Camaro och Dodge Challenger. Camaron var ett lätt val för Christian Axelsson, som valt att förgylla sina sidospeglar med Moore-loggan.
–  Egentligen är det ingen bil, det är ett rörramschassi som man valt att sätta en Camarokaross i plast på för att bilen inte ska väga någonting. När man växlar upp behöver man inte använda kopplingen, utan man sliter bara i växeln. När man växlar ner måste man däremot använda kopplingen, berättar Christian Axelsson om sin tävlingsbil.

LINNE Cheap Monday, 200 kr HÄNGSELBYXOR Lee, 1200 kr

LINNE Cheap Monday, 200 kr HÄNGSELBYXOR Lee, 1200 kr

Däcken har inget mönster för att få så mycket gummi i backen som möjligt och därmed maximalt grepp så att det går att åka riktigt fort i kurvorna.

Det finns knappast en serie som passar Christians personlighet bättre, det är lite råare, lite coolare och han får möjlighet att sticka ut i depån. Och han går all in med en bärs i handen efter sista racet för dagen.
–  Det kanske inte låter så farligt, men det sticker lite i ögonen på de andra förarna och det tycker jag är roligt. Jag vill utmana, jag vill andas den här sporten och alla delar i den. Plus, att det är sjukt gott med en kall bärs efter att ha suttit i den stekheta bilen.

… som inte har någon ventilation. Varje kilo räknas på en racingbil. En hästkraft försvinner för varje extrakilo. Alltså, inget ventilationssystem.

–  Under ett race i Norge förra året var det 50 grader i bilen. Efter Solvalla i fjol gick det knappt att ta i störtbågen för att den var så het. All värme från motorn går in i kupén. Egentligen borde jag cykla i en bastu som uppladdning.

SKINNJACKA Tiger Jeans, 6000 kr SKJORTA Neuw, 800 kr JEANS WESC, 900 kr SKOR Skitiga Converse

SKINNJACKA Tiger Jeans, 6000 kr SKJORTA Neuw, 800 kr JEANS WESC, 900 kr SKOR Skitiga Converse

Några sidorutor finns inte heller så all skit flyger in, men trots det fläktar det knappt eftersom det går så fort under ett race.

Christian debuterade i V8 Thunder Cars förra året efter att ha harvat runt lite i andra racingserier och lopp. Årets startfält ser starkt ut, men med ett år i ryggen kan han sätta hårdare press på sig själv.

–  Jag var lite för feg förra året. Det handlar mycket om psyket, att ha kondition i huvudet och inte bli mentalt trött.

T-SHIRT Ypits, 500 kr JEANS Kings of Indigo, 1100 kr KLOCKA Nic & Mel, 1200 kr RATT Från bilen

T-SHIRT Ypits, 500 kr JEANS Kings of Indigo, 1100 kr KLOCKA Nic & Mel, 1200 kr RATT Från bilen

Vilken bana är roligast att köra på?
–  Gelleråsen, men den har de tagit bort. Annars Mantorp, som jag kört mest på. Jag gillar tekniska banor – det är mer tillfredställande att få flow där än när banan bara går rakt. Solvalla när det är 20 000 pers som tittar är också jävligt skoj.

2B7A5203_sv

AV ELIN PARMHED

Perfekta mobilen för barn!

e45

Vill du köpa en billigare telefon för barn som ändå går bra att spela på? Ta en titt på Sony Xperia E4.

Sony Xperia E4 kostar ungefär 1000 kr i butik och är inte vattentät, har en dålig skärm, plastig design och värdelös kamera. Sony har helt enkelt valt att lägga pengarna på prestandan och det lyckas ganska bra då även de tyngsta spelen fungerar bra i telefonen. Lägg där till att Xperia E4 har en riktigt bra batteritid.

Inte bryr väl sig barn om kameran är väldigt skarp eller om skärmen visar lite dåliga färger, sålänge mobilen inte tar slut på batteri och den fungerar bra att spela på är den väl toppen?

Vill du läsa mer om Xperia E4, klicka här!

AV MATHIAS EHRLIN

Samsung Galaxy Tab S2

Samsung Galaxy Tab S2

Den är den tunnaste surfplattan från Samsung hittills med sina 5,6 millimeter. Förutom det har nya Samsung Galaxy Tab S2 en högupplöst Super AMOLED-skärm som är framtagen för att återskapa känslan av att bläddra i en tidskrift eller en bok.

Det innebär att upplevelsen av digitalt material ska inmundigas sömlöst och utan onödigt skrollande. Läget Reading Mode anpassar till exempel ljusstyrkan för att användaren inte ska behöva anstränga sina ögon för mycket under långläsning av böcker eller bloggar.

Bilder ska återges i naturliga toner och verklighetstrogna färger med djup kontrast. Skärmens ljusstyrka anpassas automatiskt (om man vill, det är ju inte alltid det automatiska är det man vill ha, men vi har testat hur just den här plattan presterar ännu) för att återigen inte belasta ögonen med för mycket ansträngande aktiviteter.

Men Samsung Galaxy Tab S2 handlar inte bara om roligt tidsfördriv, utan även om produktivitet eller vad man nu väljer att kalla det. Plattan kommer med några förinstallerade program, såsom Microsoft Office Solution och OneDrive där 100GB data ingår gratis i två år. Den nya funktionen multitasking låter dig köra två program samtidigt med pop-up-fönster för att göra navigeringen mellan programmen smidigt.

För den som vill vara väldigt flexibel, finns ett skal med PC-tangentbord och inbyggd musplatta att köpa som tillbehör.

Samsung Galaxy Tab S2 kommer i storlekarna 9,7 och 8 tum. Båda varianterna finns i 4G- och Wifi-version. I augusti når de butikerna.

Rek.priserna ser ut såhär:
Galaxy Tab S2 9.7 4G (32GB) – 6 300 kronor
Galaxy Tab S2 9.7 Wifi – 5 400 kronor
Galaxy Tab S2 8.0 4G (32GB) – 5 200 kronor
Galaxy Tab S2 8.0 Wifi – 4 300 kronor

AV REDAKTIONEN

Sonos Play:1 Tone – där ljud blir vackert

Sonos_Photo_HeroProducts_44_EXT_SMALL_RGB

Sonos släpper en minimalistisk version av sin högtalare Play:1, som med sin matta, mjuka finish ger ett stilrent och snyggt intryck. Play:1 Tone kommer i Absolut Black och Pristine White och kommer att säljas i begränsad upplaga.

Sonos Play:1 Tone sticker inte ut för att det är en utmärkande högtalare, utan snarare för att den är så sparsmakat utformad. Den matta finishen och kompakta storleken gör att den smälter väl in i vilket rum som helst. Kristallklart ljud i en lugn och sober förpackning.

Globalt finns det totalt 5 000 exemplar av varje färg – Absolut Black och Pristine White. De kostar 250 euro styck och kommer endast att säljas på sonos.com från och med den 21 juli klockan 10.00.

Med Sonos ljudsystem kan du lyssna på musik från över 60 streamingtjänster, som du kontrollerar från din smartphone eller dator.

BRBT_Sonos_Shot17_R_180_V3

AV REDAKTIONEN

RIKTIGT BRA IPHONEKOPIA!

Z1

ZTE har länge byggt budgettelefoner. Deras dyraste mobil Blade S6 kostar inte mer än 2500 kr och trots det har den en design som ser väldigt premium ut och är väldigt lik iPhone 6. Visserligen har den inte den bästa kameran, det bästa batteriet osv. men den är faktiskt helt okej och är ibland till och med rappare än självaste iPhone 6.

Vill du läsa mer om ZTE Blade S6, klicka här!

AV MATHIAS EHRLIN

Celsius Sverige