SELF
Jack Black

5 år med GoPro

Den här killen köpte sin första GoPro för fem år sedan.

5 år efter sin första GoPro har han samlat på sig ganska mycket tillbehör, och för att fira sitt 5 års jubileum med GoPro kameran gjorde han denna filmen.

 

AV LINUS PERSSON

Ryssar klättrar upp för Shenzhen Centre

Det är 660 meter högt, men det stoppar inte dessa galna ryssar från att klättra upp, utan säkerhetsutrustning.

Samma killar har även klättrat upp för andra höga byggnader, och blir du nyfiken på att se mer? Här är ett klipp till.

I detta klipp klättrar dom upp för Shanghai Tower som bara är 650 meter högt.

AV LINUS PERSSON

Mackmyra Sommartid

Mackmyra Sommartid

Nu är det dags för sommartid i Mackmyras populära serie med säsongswhisky. Den 8 maj lanseras Mackmyra Sommartid som är en fruktig och smakrik single malt som slutlagrats på fat som tidigare innehållit hjortronvin.

– Sommartid är inspirerad av vår mycket omtyckta Brukswhisky med skillnaden att den är både äldre, alla fat är från destilleringsåret 2008, och delvis finishlagrad på fat som tidigare lagrat hjortronvin, säger Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra.

Mackmyra Sommartid har en skön balans mellan en fruktig syrlighet och en lite kryddig örtighet med vaniljkola, anis och torkade tobaksblad.

Midvinter, Midnattssol och Iskristall är tidigare utgåvor i serien med säsongswhisky, som också prisats för sin välsmaklighet.

Mackmyra Sommartid

Mackmyra Sommartid lanseras på Systembolaget den 8 maj.

 

AV REDAKTIONEN

LG G4, en böjd flaggskeppsmobil!

lg-g4-moore

LG G4 är en av de mest spännande telefonerna i år tillsammans med bl.a. Samsung Galaxy S6, kommande Sony & Appletelefoner.

När LG gjort G4 har de valt att satsa extra på kamera, display och design. Designen skiljer sig från konkurrenterna då den har alla knappar på baksidan och att telefonen är något böjd vilket ska göra att den blir tåligare och skönare att hålla i. G4 har en lika stor skärm som iPhone 6 plus men är trots det inte alls lika stor. Displayen är extremt högupplöst och enligt LG har de förbättrat kontrasten, färgerna och ljusstyrkan väsentligt jämfört med föregångaren. Kameran har också en rad förbättringar och ”Selfie-kameran” har en upplösning på hela 8 MP. I övrigt en suverän telefon som är värd att hålla utkik efter då den snart kommer till Sverige.

g43

Vill du läsa mer om LG G4? Klicka på länken: http://moore.se/teknikbloggen/lg-g4-lgs-nya-flaggskepp/

AV MATHIAS EHRLIN

Ny trailer för Ted 2

Ny öl från Carnegiebryggeriet

11179936_10152759437095785_1399543294_o

Moore har smakat Kellerbier.

Har ni ingen aning om vad ni ska dricka för öl i kväll? Eller vill ni bara testa något nytt? Moore har tipset till er: Kellerbier är Nya Carnegiebryggeriets nya flaggskeppsöl och beskriver den bland annat så här ”Det är ett öl som är välbekant, men spännande. Rent och distinkt, men samtidigt sprängfyllt med smak.”

Man kan ju egentligen undra vad allt det där kommer ifrån, när man beskriver öl liksom vin. Alla konstiga ord och sånt, men jag tycker att de har fångat beskrivningen bra. Jag kanske skulle beskrivit den annorlunda för när jag drack den satt jag hemma och sa ”Oj oj oj! jävlar vad god den är!” och det är sällan man blir så exalterade över en lageröl.

AV ANDREAS SJöSTRöM

En prilla för varje armhåla

deo snus

Snuslukt i skottgluggen

General Xrange

Den rödgröna majoriteten i Uppsalas landsting vill utvidga sin tobakspolicy till att även omfatta snuslukt.
– Ännu en anledning att inte rösta på Vänsterpartiet. Kanske årets sjukaste förslag. Jag leker med tanken att det skulle vara lagligt att inte duscha på en vecka och lukta svett som ett ruttet ägg. Men att kasta in en prilla skulle vara olagligt på grund av doften. Sinnesjukt, säger Bingo Rimér.

Allt måste fungera felfritt i Uppsalas landsting eftersom politikerna har tid att prata snuslukt. P4 Uppland rapporterar att den rödgröna majoriteten i Uppsala län vill göra ett tillägg till den nuvarande tobakspolicyn, som idag förbjuder rökning på arbetstid i landstingets lokaler. Snuslukten ska bort!
– Det är inget förbud mot att snusa, det är inget förbud mot att lukta snus heller. Det är ett förbud mot att utsätta människor vi har i vår verksamhet för snuslukt…, säger Vänsterpartiets landstingsråd Sören Bergqvist till Aftonbladet.

Förbudet, om förslaget går igenom, ska gälla alla anställa inom landstinget samt patienter och besökare. Och även busschaufförer i kollektivtrafiken.

Alla inom Vänsterpartiet delar däremot inte Sören Bergqvists uppfattning.
– Klart man ska få snusa. Människor är olika och man kan störa sig på mycket, men bara därför kan man inte förbjuda allt oönskat. Det finns gränser för vad stat och kommun kan lägga sig i. Vanlig respekt och lyhördhet borde kunna lösa sådana här problem, säger Jonas Sjöstedt, ordförande för Vänsterpartiet till Aftonbladet.

– Jag är oförstående inför de här planerna i Uppsala. Sjukvården har betydligt större problem att hantera, fortsätter Jonas Sjöstedt.

 

AV REDAKTIONEN

Jon Olsson testar bilen i Åre

JON_OLSSON_AUDI_RS6_DTM_BETSAFE_1

Jon Olssons nya Audi RS6 Avant med 950 hästkrafter fungerar utmärkt för att skotta bort lite snö på vägen.

Här är klippet där Jon Olsson provar bilen i Åre, och visst är det ganska imponerande bilder.

Fler bilder från denna dag går att hitta på Jons hemsida här. 

 

AV LINUS PERSSON

Trådlöst och äkta HiFi-ljud med Raumfeld

raumfeld one M

Raumfelds system för strömmad musik i alla rum är tysk ingenjörskonst och produktdesign när den är som bäst. Tillverkaren har funnits ett tag, men det är inte förrän nu när samarbetet med Spotify är på plats, som de i år väljer att lansera sig på den svenska marknaden.

För sju år sedan grundade två ljudentusiaster Raumfeld. Fokus har hela tiden legat på att producera högsta ljudkvalitet med elegant formgivna högtalare för musikentusiaster.

Olikt många strömningssystem stöder Raumfeld förlustfria digitalfiler och spelar upp dem med en ljudkvalitet som ger samma rumskänsla som traditionella HiFi-system.

Systemet kan strömma digitala musikfiler, låtar från musiktjänster på nätet och internetradio. Du kan välja att skapa en eller flera lyssningszoner, olika låtar i olika rum med andra ord, som du styr via din smartphone eller surfplatta (IOS och Android).

Raumfeld One S

Raumfeld One S

 

I produktserien finns flera olika storlekar och typer av högtalare:

One S – tvåvägs koaxialsystem med två 95 mm passiva element för ett exakt, neutralt ljud med bra djup.

One M – ger totalt 120 Watts uteffekt från en högtalarlåda. Ett tvåvägs stereosystem med nedåtriktad subwoofer för grym basåtergivning.

Stereo Cubes – progressivt dubbelt basreflexsystem med tillräcklig kraft för din nästa stora fest. Ger kraftfull strömning i HiFi med naturtrogen stereoljudbild och 160 Watts förstärkare.

Stereo M – ett trevägs delningsfilter skapar en naturtrogen stereoljudbild medan den större högtalarlådan ger djup och fyllig bas. Har koaxialt monterade högtalarelement för att efterlikna en punktformig ljudkälla för den sanne ljudentusiasten.

Stereo L – golvhögtalare med en inbyggd 400 Watts-förstärkare som kompletteras av ett trevägs delningsfilter. Perfekt för förlustfria ljudfiler.

Connector – högupplöst trådlös närverksspelare för alla system.

Raumfeld Stereo M

Raumfeld Stereo M

Produkterna säljs bara på nätet och alla ljudprylar har åtta veckors prova på-tid.

Förutom Spotify kan du till exempel strömma musik från Wimp för bästa möjliga ljud. Eller om du själv har högupplösta musikfiler i din ägo. Kompromisslös njutning av musik så som det egentligen är menat att man ska lyssna.

Läs även:
Högupplöst ljud borde vara allas rättighet

AV REDAKTIONEN