Jack Black

En rundtur på Playboy Mansion

playboy_cave

Hugh Hefner Son berättar hur det var Växa upp i Playboy Mansion.

Hur var det egentligen att växa upp på Playboy Mansion?  I klippet nedan berättar Cooper Hefner hur det var att växa upp i just Playboy Mansion.

 

AV LINUS PERSSON

Världsklass på Comhems nya router

En router är ingen router om den inte levererar snabb trådlös surf, åtminstone idag när man vill sitta i soffan eller ligga i sängen och streama film, utan att behöva dra en lång kabel från routern. Snabbt och stabilt ska det vara. Comhems nya router från Compal har, enligt det oberoende testinstitutet Excentis, upp till fyra gånger snabbare Wifi-hastighet än konkurrenternas varianter. Äntligen börjar det hända grejer.

– Vårt bredbandsnät levererar redan idag höga hastigheter och för våra kunder är det viktigt att det går fort även när de surfar trådlöst. Vi har lyssnat på våra kunder, och med vår nya router kan de få upp till fyra gånger snabbare Wifi än från konkurrerande routrar, säger Comhems produktdirektör Asanga Gunatillaka i ett pressmeddelande.

(mer…)

AV ELIN PARMHED

Snus Trick Shot

Snus Trick Shot drar till Sälen för att göra snustrick med snö. Hur tar du din snus?

AV REDAKTIONEN

The Theory of Everything

hawking

På fredag har den flerfaldigt Oscarsnominerade filmen om Stephen Hawkings liv, The Theory of Everything, biopremiär.

Året är 1963, och Stephen Hawking (Eddie Redmayne), en kosmolog vid det brittiska Cambridgeuniversitet, gör stora framsteg i sin strävan att finna en ”enkel, elegant förklaring” på universum. Hans egen värld förändras i grunden då han faller för konststudenten Jane Wilde (Felicity Jones). Men enbart 21 år gammal får den sunde och sportige Stephen ett mardrömsbesked: en muskelsjukdom som kommer att ge sig på hans lemmar, begränsa hans rörelse- och talförmåga och ta hans liv inom två år.

Det är premissen för filmen. Och mycket mer visste jag inte om Stephen Hawking. Dels för att hans område är så långt ifrån mitt och för att det aldrig har intresserat mig. Jag var skeptiskt till filmen innan jag såg den. Det måste jag erkänna. Jag tänkte mest ”hur intressant kan det egentligen vara”. Men oj, vad fel jag hade.

Den rollprestation som Eddie Redmayne står för är helt enastående. Det hade lika gärna kunnat vara Stephen Hawking själv. Jag ville se filmen en gång till direkt efter jag hade tittat på den. Och jag kunde aldrig i hela mitt liv tro att jag skulle gråta till en film om Stephen Hawking, men där satt jag och snyftade i salongen både en och två gånger.

Oavsett om man är intresserad av relativitetsteori, svarta hål och Hawkingstrålning eller inte så borde man se filmen för det är en fantastisk berättelse på många sätt. Är man intresserad av bra film då är det bara att boka en biljett och sätta sig i salongen och njuta. Biljett här.

Om jag måste betygsätta filmen, ja, då får den en solklar fyralejon

© UNIVERSAL PICTURES

AV ANDREAS SJöSTRöM

Moores whiskyskola med Mikael Lundén

Moores whiskyskola

Maltwhiskyn anses av de flesta vara den enda riktiga whiskyn, men hur står sig egentligen en fin blended scotch? Moore träffade whiskyproffset Mikael Lundén för att ge dig allt du behöver veta om världens mest sociala dryck.

DEN KÄRA PINNEN
Whisky förenar nästan en hel värld, vart du än kommer på klotet finns det säkerligen en whiskyflaska stående. På det sättet är det en unik dryck och kanske den mest socialt accepterade drycken. En whisky medan man väntar på sina affärskollegor, innan ett möte eller innan middagen fungerar på ett helt annat sätt än andra drycker. Du tar inte en konjak på samma sätt, eller en vodka för den delen.
–  Tittar vi i spritvärlden är whiskyn den överlägset absolut mest socialt accepterade drycken. Det behöver inte bara så att man dricker mycket, utan det räcker med bara några centiliter. Det är smaken vi är ute efter, säger Mikael Lundén eller Mr Whisky som han också kommit att kallas.

Svenskarna är ett av de mest whiskyintresserade folken i världen. Det har sina skäl. Kanske var det golfboomen på 1990-talet, ungefär samtidigt som maltwhiskyn och blended scotch fick sitt genombrott, som sådde det spirande fröet, när var och vartannat företag med representation på schemat skulle spela golf. Golfen och whiskyn, båda från Skottland, är nära sammanlänkade. När svenskarna åkte på golfresor till den norra delen av Storbritannien blev whiskyn en naturlig förlängning av spelet. Mikael Lundén som jobbat som ambassadör för whisky och olika whiskyvarumärken i 25 år, tror även på andra orsaker till det vida svenska intresset för den bronsfärgade drycken.
–  Vi har språket, att vi kan engelska, det finns historiska kopplingar med vikingar som åkte dit, för att inte tala om klimatet – vi har ungefär samma väder, tror Mikael Lundén.

”Whisky är den överlägset mest socialt accepterade drycken.”

(mer…)

AV ELIN PARMHED

Överraska tjejen – med bollar!

bollhav

Kommer du ihåg bollhaven från McDonald´s och kommer du ihåg hur förvånad (läs: glad och irriterad på samma gång) din tjej kan bli? Lägg ihop ett plus ett och du har ett awesome hyss!

- Töm lägenheten på allt oviktigt (såsom möbler och sånt).
– Fyll lägenheten med bollar, bollar och åter bollar.
– Väck ditt barnasinne till liv en stund eller två.
– Låt flickvännen komma hem…

AV REDAKTIONEN

Tatueraren Niki och bläckrealism

Niki tattoo

Niki Norberg tatuerar allt från F1-stjärnor till bilmekaniker och hans konst och tatueringar följs av hundratusentals. Givetvis är hans drömkund Kungen och då menar vi inte Bingo.

Varför väljer folk att tatuera sig hos dig?
– I den verkligheten jag lever i kommer mina kunder till mig för att jag levererar.

Vad gör dig unik?
– Det som gör mig unik är att jag inte utelämnar något.

Varför blev tatueringskonsten din uttrycksform?
– Jag blev tatuerare för att jag såg potentialen i vart tatueringskonsten var på väg och det var exakt i den riktningen jag ville gå. Förhoppningsvis dröjer det ett par år till innan robotar tar över denna bransch.

Vilken är den ballaste tatueringen du gjort?
– Ballaste tatueringen är den som jag bara får ett tema på och sedan får skapa resten utifrån mina egna referenser … vilket är fallet för nästan alla tatueringar jag gjort de senaste två, tre åren.

Vem är den roligaste/coolaste personen du tatuerat?
– Mina kunder är ALLA intressanta/roliga/coola, oavsett om dom är F1-stjärnor, TV-profiler, världsmästare, vårdbiträden eller bilmekaniker. Det alla mina kunder har gemensamt är att de har ett mål här i livet och att de kämpar för att nå dit. Tatueringarna jag gör visar en sak mina kunder har gemensamt idag: Tålamod!

Vad vill folk oftast ha?
– Den realistiska tatueringen är en tydlig trend idag: ögon, klockor, kompasser … Och så länge jag hittar bra referenser till det fortsätter jag också med den trenden.

Och vem är din drömperson att tatuera, levande eller död?
– Vår Kung hade jag utan problem tatuerat. Helst en hel arm och den hade jag gladeligen bjudit på. Haha!

Foto: Niki

www.facebook.com/niki23gtr

Niki tattoo

Niki Vestito

I samarbete med Vestito har Moore tagit fram den här tischan med bilden på Nikis sköna tatuering. Köp den via Sveriges nya modebutik för män – Vestito.se

AV REDAKTIONEN

Superentreprenören bakom PlatinumCars

Sigge Bilajbegovic PlatinumCars

I maj 2014 stod hans nya bilhall längs med E4:an in mot Norrköping klar – en 4 000 kvadratmeter stor byggnad som rymmer cirka 150 lyx- och sportbilar. Sigge Bilajbegovic och PlatinumCars sparade inte på krutet, men gör också ett dunderår försäljningsmässigt.

Sigge Bilajbegovic lämnade toppjobbet på rekryteringsföretaget Monsters Europakontor för att börja sälja begagnade sportbilar. I våras tog han ett stort steg när hans nya bilhall stod klar.

PlatinumCars i Norrköping är ett resmål i sig där byggnaden och interiören är av högsta klass och upplevelsen minst lika viktig som bilarna i sig. Bilarna står uppradade på blänkande granitgolv, säkerheten håller bankklass (förutom att det inte finns något valv) och i anslutning till bilhallen finns ett lyxspa där såväl Ferrarikunder som Volvoägare kan låta sin bil åka på rekond.

Investeringen av den nya bilhallen har betalat sig och i år gör Sigge och PlatinumCars sitt bästa år någonsin. Det har inte bara gjort kassaböckerna trivsamma, i november 2014 blev han också utsedd till Årets manliga stjärnskott i en av delfinalerna till EY Entrepreneur of the Year med motiveringen:

(mer…)

AV ELIN PARMHED

Vad har du för lösenord?

Du har väl ett säkert lösenord, och vad du än gör, lämna ALDRIG ut ditt lösenord till någon. Personerna i detta klippet säger inte rakt ut vilket lösenord de har, men det går ändå att lista ut vilket lösenord personen har.

Tänk på att alltid ha ett säkert lösenord, inte samma lösenord överallt och ge ALDRIG ut ditt lösenord.

Det finns mängder av sajter som genererar lösenord åt dig, t.ex. denna eller denna.

AV LINUS PERSSON

Högupplöst ljud borde vara allas rättighet

MDR-1A_S_3__SituationImage-1200

Vad är det här? Högupplöst ljud. Eller som Sony själva säger det ”Skillnaden på att höra och att lyssna”. Och det ligger mycket i det. Det finns så många nyanser av och i musik att upptäcka. Och att lyssna på en platta som du tror dig veta exakt hur den låter, i ny upplösning och med ny utrustning kommer ge dig en aha-upplevelse. Tanken är att musiken skall låta som artisten tänkt sig att den ska låta. Och i många fall blir skillnaden så stor att du tror att det är en annan skiva du lyssnar på. (Jag vet, jag skriver ”skiva” och ”platta” och en massa andra stenålders-medium som knappt går att få tag på idag, men det är ju det talesättet vi fortfarande måste använda oss av för att veta vad vi pratar om.)

Vad är grejen? Det finns inte längre några ursäkter för att vi måste ha så galet hårt komprimerade ljudfiler med oss i de digitala spelare vi använder. Utrymme är i stort sett gratis om man jämför med för bara ett par år sen. Det är klart, de flesta crap-spelare kan än idag inte hantera 96khz/24bit, som är den nedre gränsen för vad Sony kallar högupplöst. Men om du vill kan du komma en bit på väg bara genom att t.ex köpa dig ett par vettiga hörlurar, rippa skivor och köpa skivor, eller ”låt-samlingar” digitalt i högsta möjliga upplösning. Det ryktas till och med att iTunes tillhandahåller Hi-Res Audio. Jag har dock inte lyckats hitta några ALAC filer (Apple Lossless Audio Codec som Apple kallar sitt format) där. Men det beror nog mer på att du inte kan lira så mycket högupplöst via hörlursuttaget på tex en iPhone än. Det finns appar som medger att du kan få ut ljud ur nedan format på en iPhone, men hårdvaran är helt enkelt inte bra nog för att det skall låta bättre än. Sony Xperia Z3 däremot har ju detta inbyggt, och med rätt lurar till en sån telefon så får du riktigt mycket ljud. Men grejen är den, att det blir färre och färre ursäkter för att inte kunna lyssna på bra ljud. Och utrustningen blir faktiskt billigare och billigare utan att för den delen tappa i ljudkvalitet.

Hur hett är det? Inte så hett som det borde vara. Bra ljud borde vara allas rättighet. Nästa gång du köper ljudanläggning, liten som stor. Ställ dig då i alla fall frågan, vill jag verkligen inte kunna lyssna på bra ljud. Vilket är det som kommer hända om du spar in på några ynka sparpengar vid köpet. Fråga säljaren bakom disken om prylen du är på gång att köpa minst kan hantera 96khz/24bit eller över, så borde du vara safe.

Finns det något annat att säga? De format du ska leta efter är DSD(DFF), DSD(DSF) WAV, AIFF, (kommer iofs också från Apple ursprungligen) FLAC. ALAC. Visst var din gamla bergsprängare bra när den kom, men nu börjar det bli dags att skaffa riktigt ljud. Och… Högt ljud är inte samma som bra ljud.

Mer om Sonys Hi Resolution-produkter här.

I samarbete med Prylografi.se

AV PRYLOGRAFI

Jack Black