smink

Humor

5 saker som gör dig omanlig

När det kommer till vad som är manligt så finns det många missförstånd. Du kanske tror att det är gay att bli berörd av en sorglig film där ett djur far illa, eller att använda produkter för att dölja trötta ögon. Båda situationerna är helt ok och visar snarare att du har ett hjärta och att du inte vill se ut som ett lik. Det ska dock sägas att smink för killar fortfarande (tack och lov) är över gränsen och kvalar fortfarande in som ”omanligt”. Däremot finns det några fällor du bör undvika om du inte vill att folk ska ha frågetecken angående din läggning. Är du rädd för att folk ska undra vilket kön du jagar på lördagsnatten så bör du tänka efter en extra gång innan du gör något av dessa handlingar nedan:

Gråta ut i kvällstidningarna
Okej, nu är du förmodligen inte så pass känd att du nånsin kommer få ett löp på Aftonbladet, men om du får möjligheten, se då för allt i världen till att det inte blir ett snyft-reportage. Vi minns alla när Anders ”Taco” Svensson blev bänkad i landslaget och gjorde en gripande story om orättvisor i tidningen. Den vägen vill du inte gå. Moore har egentligen inget emot Anders men såhär gör man inte. Då kan lika gärna alla som spelar fotboll i Sverige gråta ut om att de inte är uttagna i landslagstruppen. Platsar man inte i startelvan så sitter man på bänken och håller käft, man lipar inte om det. Simple as that.

Bjuda in sina läsare till ”Bloggfika”
Vi har redan passerat gränsen då det blivit accepterat för män (pojkar?) att driva bloggar. Det är vi alla överens om. Att blogga som kille idag är inte synonymt med gay. Något som däremot känns lite tveksamt är när en manlig bloggare bjuder in sina läsare till ”Bloggfika” i kommentarsfältet. BLOGGFIKA! (smaka på det ordet.. what?) Undertecknad har motvilligt forskat lite i detta fenomen och det går ut på att folk sitter framför sina datorer (och fikar bokstavligt talat?) och chattar bland kommentarerna under ett blogginlägg. Bloggaren Fredrik Backman är något av en mästare inom denna gråzon över vad som är manligt och inte.  Att bjuda in till ”Bloggfika” kan accepteras om du är tjej, 15 år, fnittrig och bor hemma i ditt flickrum. Då är det gulligt. Är man däremot typ 40, familjefar och krystat rolig så är det bara creepy. Och omanligt såklart.  Bjud hellre in till afterwork med öl och pilkastning.

Bry sig för mycket om sitt yttre och visa det på bloggen
Självklart ska man bry sig om sitt yttre och hur man klär sig. Men när det blir ett nästintill maniskt beteende passerar du genast gränsen för vad som anses tveksamt när frågeställningen dyker upp om vilken läggning du egentligen har. (Lite nyfiken på hemmalaget så att säga). Det tar oss ganska väntat till avdelningen ”bloggar” återigen. Det finns två sätt att driva en modeblogg. Antingen gör man som Robin Fröström och skriver på ett bra, manligt och informativt sätt. Eller så gör man som Daniel Lindström… Det sista exemplet är då det omanliga med motiveringen att han känns bajsnödig, namedroppar allt och alla i kändisvärlden och om någon tackar nej till att vara med på bild så smygfotar han och lägger upp ”På event tillsammans med Mr…”

Att ha sådan stor passion för mode och kläder som gör att man utstrålar ”jag vill ligga med den här tröjan” är att ta det för långt. Sorry Daniel men du är förmodligen omanlig i de flestas ögon. Lär dig gränsen.

Att vara pussy-whipped
Självklart ska du ta hand om din ängel till flickvän och ställa upp för henne när hon ber om något. Men att behandlas som en hundvalp och lyssna till minsta kommando är inte acceptabelt. Det råder ingen tvekan om att det är omanligt att inte ha en egen vilja och ständigt vika ner sig för det motsatta könet. Då kan du lika gärna tänka om och skaffa dig en ”partner” istället. Felix Herngrens karaktär ”Alex” i succéserien Solsidan är ett typexempel. Han är straight men otroligt omanlig. Om han inte redan var gift hade han med stor sannolikhet aldrig blivit det eftersom folk generellt hade ifrågasatt vad och vem han tänker på när han har ”egentid” på toaletten. Lyckligtvis är Felix Herngren  mer man bakom kameran än framför, och honom gillar vi.

Ha fredagsmys med melodifestivalen på TV
Eller nej förresten, det är inte omanligt. Det är lika gay som Peter Jöback himself.

Håll dig borta från dessa aktiviteter så är du safe. Yes I said it.

  • Niklas Ahlbom

    Hahahahahaha Fredrik kan suga kuk.

  • http://denhär johannes

    haha så jävla rätt! Backman och de andra på cafe är bara gamla och tråkiga. Kör Petter, du är grym!

  • Anders Klo

    Fredrik verkar ju fan helt körd i huvet


SELF